Bet pirmiausia kava: fotografuojam tarsi profai

Kavos fotografija yra kažkas tokio. Nepakartojamo ir skanaus – vien žiūrint į kavos fotografijas darosi šilta širdyje. Tačiau kaip patiems pasidaryti tokias įkvepiančias ir kvepiančias kavos fotografijas? Pasidalinsime keliais praktiškais patarimais.1380785_537833619632437_289698639_n

Jei fotografuoji kavos pupeles

Šviežios, ką tik skrudintos pupelės yra blizgios, kadangi pasidengusios itin plonu iš pupelių išsikyrusio aliejaus sluoksniu. Būtent tas aliejus, tas švelnus sudrėkinimas yra fotogeniškas ir atrodo itin puikiai nuotraukose. Galbūt tinkama būtų pavadinti tokias pupeles „perlamutrinėmis“. Beje, būtent tas aliejus tampa geltona putele ant kavos ruošiant ją ekspreso aparatu. Tuo tarpu kuo seniau yra skrudintos pupelės, tuo jos tampa labiau „matinės“ ir nebeatrodo tokios „skanios“ fotografijose.

Taigi yra dvi išeitys. Pirma, ieškoti tikrai šviežių pupelių, galima susisiekti su tais, kurie skrudina čia Lietuvoje ir užsisakyti pakuotę ką tik skrudintų pupelių. Antra išeitis, kuri nėra tokia gera, tačiau ko nepadarysi dėl gero kadro. Paimti paprastas pupeles suberti į „zip-lock“ tipo maišelį ir užpurkšti vos vos aliejaus. Uždarius maišelį jas gerai supurtyti, kad aliejus gražiai pasiskirstytų ant visų pupelių paviršiaus. Deja, tokių pupelių naudoti kavai paskui neberekomenduojama.

Jei fotografuoji kavą puodelyje

Užplikyta kava visada atrodys gražiai. Todėl fotografuojant kavą puodelyje reikia kreipti daugiau dėmesio į patį puodelį. Jis, pirmiausia, turi būti švarus. Nesvarbu ar fotografuojama plačiu kampu ar macro rėžimu, purvinas puodelis tikrai matysis. Beje, taisyklė netaikoma tik „artistiškai nešvariam“ puodeliui, t.y. tokiam iš kurio ką tik išgerta kava.

Fotografuojant kavą svarbi puodelio spalva. Kava juoda. Tad geriausia, kuomet puodelis yra baltas arba šviesiai dekoruotas. Tai padės sukurti kontrastą. Jei fotografuojama kava su puta, kapučinas, tuomet galima naudoti bet kokios spalvos puodelį.

Norint sukurti kažką daugiau nei juoda kava puodelyje galima pasitelkti ne tik foną, tačiau ir priedus kavai. Pavyzdžiui, pieno putų plaktuvas (pvz., https://www.b-a.eu/c4834/pieno-putu-plaktuvai geras pirkinys kavos fotografijai) padeda sukurti gražią ir standžią pieno putą, žinoma, visada tinka plakta grietinėlė, nereiktų pamiršti ir įvairių pabarstukų (dažniausiai vadinamų torto papuošimais), cinamono lazdelių ir pan.

Tapti kavos specu arba susidraugauti su barista

Šis patarimas vertingas tuomet, kai kavą jau tikrai reikia fotografuoti kaip profui. Ir fotografuoti ir pasidaryti tokį kavos puodelį, kuris galėtų dalyvauti latte art pasaulio čempionate, gali ne kiekvienas. Todėl visai apsimoka susidraugauti su barista, kuris ištobulinęs kavos gaminimo meną ir piešimo pieno puta (pieno putų plaktuvai pas juos visai ne buitiniai), gal net žino dar daugiau gudrybių. Tad jei reikia kažko įdomesnio ir netikėto, geriausia kreiptis į profesionalą, kuris padarys geriausia ką sugeba su puodeliu kavos.

Ir pabaigai

Fotografuoti yra viena, netgi ruošti kavą fotografijai yra viena, o štai po visko prisėsti ir pasimėgauti puodeliu kavos yra visai kas kita. Būtinai nepamirškite, jog garuojantis kavos puodelis, kurį su meile fotografavote yra geriausias atlygis. Skanaus!

gaminiai Akmens Šalis

Add a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *